Prof. Univ. Dr. Piperea — ignorant sau mincinos?
Am mai scris despre dl. Prof. Univ. Dr. Avocat (etc) Gheorge Piperea și atracția sa spre cele mai stupide teorii conspiraționale, pe care le varsă cu regulariate, la pachet cu propagandă naționalistă și anti-occidentală, celor zâteva zeci de mii de fani.
Zilele trecute (19 septembrie), Piperea a (re)descoperit ideea că elitele vor să decimeze populația, după care să-i controleze complet pe cei rămași.
Piperea a mai zis asta, data trecută era „o octogenară de la WEF (World Economic Forum)”. Acum a găsit un articol din WSJ care cita un articol din Sunday Times, de pe vremea când se mai făcea jurnalism (zice el), adică din 2009. Articolul spune cum s-au întâlnit Gates, Buffet, Oprah etc, în ceas de taină să pună țara la cale.
Postarea ne anunță la final că articolele sunt încă disponibile, deci să stea „factcecării” liniștiți că el știe ce spune.
Challenge accepted, vorba aia. [Articolele aici și aici]
După dl. Piperea, elitele din articol au pretins că vor să discute despre acte de filantropie, dar „În realitate, s-ar fi discutat despre reducerea populației lumii. Gates, cică, ar fi avansat chiar și o limită maximă: fix 8,3 miliarde de persoane, nu mai mult.”
Matematica nu e materie importantă la drept, dar pe Pământ se estimează că sunt în prezent 8.1 miliarde de oameni, iar în 2009 erau 6.8 miliarde. Cum se poate reduce populația de la 6.8 de miliarde la 8.3 miliarde e greu de stabilit și dl. Piperea nu ne lămurește. Sau poate se discută de vreo plandemie (ahem) să fie lansată peste 20 de ani?
Articolul original ne luminează — întâlnirea era despre a încetini creșterea populației globale și nu despre a reduce populația. O distincție minoră, desigur, dacă elitele vor să omoare efectiv oamenii sau nu.
O paranteză: discuția despre overpopulation este una foarte veche; idea apare în 1798, de la economistul britanic Thomas Malthus. Istoric, ideea a fost folosită pentru a susține propuneri radicale, cum ar fi politicile stricte de natalitate aplicate în China sau India. Dar perspectiva s-a schimbat de ceva timp, în special pentru că 1) dezvoltarea tehnologiei a schimbat înțelegerea asupra „limitelor” și 2) multe țări se confruntă mai nou cu depopularea.
De aici, deplasare discuției spre limitarea creșterii populației care pleacă de la observația simplă că dezvoltarea și nivelul educațional sunt factori care limitează natural creșterea excesivă a populației. Dacă în țările dezvoltate avem în medie 2 copii / femeie, în țările sărace rata este mult mai mare. În Nigeria vorbim de 7.4 copii / femeie.
Deci planul malefic al lui Gates et. co. era despre cum să crească dezvoltarea și nivelul de educație în țările sărace.
Dl. Piperea susține că filantropia e o mască pentru adevăratul plan, însă iată ce spune articolul original, pe care chiar el îl citează:
„miliardarii au avut 15 minute să susțină o cauză. (…) subiectele au variat de la sprijin pentru școli în mediul rural la sisteme pentru apă. (…) s-au pus de acord că suprapopularea este o prioritate.
Asta ar putea provoca unii politicieni din statele lumii a III-a, care cred că educația femeilor și metodele contraceptive slăbesc valorile tradiționale.
Gates (…) a susținut că familiile mai sănătoase, care nu se confruntă cu malarie și sărăcie extreme, și-ar schimba obiceiurile și ar avea mai puțini copii.”
Piperea continuă sugerând că Times of London ar fi scris că „bogații își folosesc averea să reformeze omenirea în imaginea pe care o preferă. Unii ridică subiectul eugeniei”.
Doar că articolul din Times nu scrie deloc așa ceva. În articolul din WSJ care citează articolul din Times, există un paragraf similar, încercați să observați diferențele:
„câteva bloguri de dreapta au început să atace miliardarii că ar forma o societate secretă pro sterilizare sau un fond imens pentru a finanța avorturile. Asta a alimentat vechi frici despre bogați care își folosesc averea să reformeze omenirea în maginea pe care o preferă. Unii ridică subiectul eugeniei”.
Adică nu Times/WSJ consideră că asta se întâmplă, ci astea sunt atacurile blogurilor „de dreapta”.
Cu alte cuvinte, Piperea, care în 2022 susținea sus și tare că „o octogenară” ar fi vorbit la WEF despre cum trebuie să dispară efectiv 90% dintre oamenii existenți, ne spune acum că în 2009 Gates voia să reducă populația de la 6.8 miliarde la 8.3 și că, pretinzând că vorbesc despre filantropie, și-a strâns prietenii să plănuiască cum să reformeze omenirea înspre o cultură a anihilării.
Textele arată clar că planul malefic consta în a găsi metode de a investi în educație și sănătate pentru țările sărace, care ar avea ca efect o creștere mai sustenabilă a acestora.
Cu alte cuvinte, dl. Prof. Univ. Dr. Avocat (etc) Gheorghe Piperea este fie complet ignorant, nefiind în stare să citească și să înțeleagă două texte, fie minte de îngheață apele.